מטבע חוץ הוא רכישה בו-זמנית של מטבע אחד ומכירה של מטבע אחר. זה נעשה על מנת להרוויח מתנודות מטבע. שוק המט"ח הוא שוק גלובלי מבוזר למסחר במטבעות, הנסחרים על ידי סוחרים בזוגות רבים ושונים.
שוק המט"ח נסחר בשני סוגים שונים של מטבעות: ספוט ופורוורד. עסקאות ספוט עוסקות בקנייה או מכירה של צמד מטבעות במחיר הנוכחי, בעוד שעסקאות פורוורד עוסקות בקנייה או מכירה של צמד מטבעות במועד מוסכם בעתיד בשער מוסכם. . שוק המט"ח הוא השוק הנזיל ביותר בעולם, מה שאומר שמסחר במטבעות הוא המוצר החשוב והנסחר ביותר בעולם. צמדי מטבעות נסחרים בדרך כלל בין: עסקאות ספוט עוסקות בקנייה או מכירה של מטבע במחיר של היום. כדי לקנות מטבע, צריך למכור את המטבע המקומי שלו עבור אחר. כדי להרוויח מעסקאות כאלה, הסוחר בדרך כלל ילך ארוך (לקנות) אם הוא חושב שהמחיר יעלה , או שורט (למכור) אם הוא חושב שזה יירד. לדוגמה, אם הדולר האמריקאי נסחר כעת ב-1 USD = ¥120 JPY, אז אפשר לקנות USD/JPY על ידי הלוואה של 120 JPY בשער של 0% כדי למכור USD/JPY מאוחר יותר ברווח של 20%. חוזים עתידיים על מטבעות הם חוזים המקנים למחזיק בהם את הזכות לקנות או למכור מטבע מסוים ביום מסוים בתמורה לתשלום היום. השניים הכי רחבה חוזים עתידיים על מטבע הם חוזה הדולר/ין יפני וחוזה האירו/לירה בריטית. מסחר בחוזים עתידיים על מטבעות נעשה בדרך כלל בשוק הסיטונאי, בבנקים גדולים, כגון JP Morgan Chase Bank או Citibank. , שיש להם את היכולת לתמרן או לקזז את השינויים במחיר על ידי מסחר בחשבונות שלהם. הדולר האמריקאי נסחר כעת ב-1 USD = ¥120 JPY, כך שתחת מערכת זו ניתן לקנות USD/JPY תמורת 120 ין. לאחר מכן, הסוחר ילווה 120 JPY מהבנק בריבית של 0%, וימכור אותו תמורת 20% יותר מאוחר יותר. חוזים עתידיים על מטבע נסחרים בדרך כלל על בסיס סטנדרטי, עם חוזה שונה בכל יום בשבוע.
לא תמיד קל לחזות את עתידו של שוק. אבל חשוב להיות מוכנים לגרוע מכל. הכלכלה העולמית נעשית תלויה יותר ויותר בזמינות המט"ח, מה שמביא איתו סיכונים רבים.
הדבר הראשון שהמשקיעים צריכים לעשות הוא לגוון את התיקים שלהם. כך הם יוכלו להגן על עצמם מפני סיכון בשוק אחד על ידי ניצול הזדמנויות בשוק אחר.
בחלק זה נדון בהשקעה במטבע חוץ.
מטבע חוץ הוא שוק עולמי למסחר במטבעות. שוק זה פתוח 24 שעות ביממה, חמישה ימים בשבוע. שוק המטבעות הוא השוק הפיננסי הגדול בעולם עם מחזור יומי ממוצע של 5 טריליון דולר.
שוק המט"ח פועל לפחות מאז שנות ה-1800, עם כמה הערכות כבר בשנת 2000 לפני הספירה,
כאשר הזהב שימש לסחורות ושירותים מעבר לגבולות. מבשר לכך יהיה חליפין, אחריו תקן הזהב, אז מטבע הנייר והיום שוק המט"ח. שוק המט"ח הוא שוק גלובלי מבוזר למסחר במטבעות. שוקי המט"ח מאפשרים לבנקים מרכזיים לנהל נזילות בינלאומית ולקבוע ריביות, מה שמאפשר להם לווסת את הכלכלות המקומיות שלהם. הוא משמש גם כמרכז דרכו מתנהל סחר בינלאומי ומסיבה זו ניתן להגדיר אותו כ"לב הגלובליזציה". סוחרי מטבעות קונים ומוכרים מטבעות שונים בזמנים שונים לפי הסדר ספר דינמיקה והתפשטות. בשוק המט"ח, גורמים רבים יכולים לשחק תפקיד בהשפעה על פעילותו, כגון: סוגיות כלכליות, אירועים פוליטיים ודיווחים בחדשות. מאז אוקטובר 2008 חלו שינויים בקנה מידה גדול בשוק המט"ח אשר השפיעו על הכלכלה העולמית כמו גם על סקטורים מסוימים בשוק כגון ברוקרים במט"ח ופלטפורמות למסחר במטבעות. המשבר הפיננסי של 2007-08 שינה את הגישה לנטילת סיכונים בכל השווקים, כאשר ההשקעות הפכו הרבה יותר שמרניות . שער חליפין: המחיר של יחידה אחת של מטבע של מדינה אחת במונחים של אחר. שער חליפין גבוה או נמוך יחסית מצביע על שינויים בביקוש ובהיצע עבור מטבע נתון, שיכולים להיות נכונים או שגויים. דינמיקת סדר: האופן שבו מטבעות נסחרים על סמך כמה הם משתנים לעומת ערכם היחסי זה לזה. מט"ח: השוק למסחר במטבעות. חמש השנים האחרונות היו קשות במיוחד בשוק המט"ח, כאשר מדינות מנפיקות כמויות גדולות של מטבעות כדי לשמור על הכלכלות שלהן. שינוי משמעותי אחד בשנים האחרונות היה הופעתו של מסחר בתדירות גבוהה. משמעות הדבר היא שסוחרים מסוגלים להרוויח הרבה כסף על תנודות יומיומיות בשערי החליפין ותנועות המחיר מכיוון שהם מבצעים עסקאות מהר מאוד במרווחים הולכים וקטנים יותר, במקום לחכות לתקופות ארוכות לרווחים גדולים. ספקולנטים: אלה שסוחרים בשוק כדי להרוויח כסף מתנודות מחירים בנכסים ספציפיים, או למען הרווח הכספי שלהם. דולר ארה"ב: כסף שנוצר על ידי הפדרל ריזרב של ארצות הברית ומשמש לעתים קרובות כסטנדרט עבור מדינות אחרות לסחור עם ארה"ב על מנת לרכוש סחורות ושירותים דרך חברות אמריקאיות.
השקעה: מטבע חוץ נסחר בבורסות ברחבי העולם וניתן לקנות או למכור כל מטבע מרכזי בכל שעה ביום או בלילה, לרבות בתקופות קצרות בהן השווקים סגורים כגון סופי שבוע וחגים.
אולי שמעתם הרבה על שערי חליפין זרים. אבל מה זה אומר באמת? למה זה עולה ויורד? בואו לצלול לתוך הנושא ולגלות!
שערי חליפין זרים הם המחירים של מטבע של מדינה אחת במטבע של מדינה אחרת. אפשר לסחור במטבעות בשוק המט"ח, הנקרא גם פורקס או FX. שוק המט"ח פתוח 24 שעות ביממה, חמישה ימים בשבוע, ונסחר במטבעות בשווי של יותר מ-5 טריליון דולר ביום. שערי חליפין חוץ נקבעים לפי מה שאנשים חושבים שמטבע יהיה שווה בעתיד.
שערי חליפין חוץ נקבעים על פי הביקוש וההיצע של מטבעות שונים. היצע המטבע הוא בדרך כלל פקטור של כמה זמין בשוק וכמה אנשים רוצים לקנות אותו. הביקוש למטבע נקבע בדרך כלל לפי כמה ניתן להשתמש בו לרכישת סחורות או שירותים.
לדוגמה, אם אנשים רוצים לקנות יותר סחורה ממדינה אחת ממה שהם מוכרים לאותה מדינה, אז יהיה עודף ביקוש למטבע של אותה מדינה. זה יעלה את הערך של המטבע הזה בשוקי המט"ח. באופן דומה, אם אנשים קונים פחות סחורה ממדינה אחת ממה שהם מוכרים לאותה מדינה, אז יהיה עודף היצע של המטבע של אותה מדינה שיוביל לירידה בערכו בשוקי המט"ח.
המאמר יעסוק כיצד פועל שוק המט"ח, מה גורם לו לעלות ולרדת, ומה אתה יכול לעשות כדי לנצל את התנודות הללו.
המטבע של ישראל הוא השקל הישראלי החדש. המטבע מורכב מ-100 אגורות ויש מטבעות בערכים של 1, 5, 10, 20, 50 אגורות.
השקל הישראלי החדש צמוד לדולר בשער של 3.75 ₪ לדולר ארה"ב.
המטבע הישראלי הוא השקל הישראלי החדש (שקל). יחידת המטבע היא השקל והסמל הוא ₪.
השקל הישראלי החדש (שקל) הוא המטבע בישראל. יחידת המטבע היא השקל והסמל הוא ₪.
מטבע חוץ בישראל הוא נושא שהרבה אנשים מתעניינים בו. השקל הישראלי הוא המטבע של ישראל, אך ישנם מטבעות רבים אחרים בהם משתמשים גם בארץ. במאמר זה נדבר על כמה מהמטבעות הפופולריים ביותר וכיצד ניתן להשתמש בהם בישראל.
שערי מטבע:
שער החליפין בין הדולר לשקל הישראלי השתנה עם הזמן. ב-2009 דולר אמריקאי אחד היה שווה 3.75 שקלים, אך כעת דולר אמריקאי אחד שווה 4 שקלים. מטבע זר: ישנם מטבעות זרים רבים ושונים שניתן להשתמש בהם בישראל, כולל יורו ולירות בריטיות . גם שערי החליפין ביניהם משתנים עם הזמן. ב-2009 יורו אחד היה שווה 3.75 שקלים, אבל כעת יורו אחד שווה 4 שקלים. שער חליפין: שער החליפין בין הדולר לשקל הישראלי השתנה עם הזמן. ב-2009 דולר אמריקאי אחד היה שווה 3.75 שקלים, אך כעת דולר אמריקאי אחד שווה 4 שקלים. מט"ח: יש הרבה מטבעות זרים שונים שיכולים להיות. בישראל, כולל האירו, הפאונד הבריטי והדולר האמריקאי. ישנם מטבעות זרים רבים ושונים שניתן להשתמש בהם בישראל, כולל יורו ולירות בריטיות. גם שערי החליפין ביניהם משתנים עם הזמן. ב-2009 יורו אחד היה שווה 3.75 שקלים, אבל כעת יורו אחד שווה 4 שקלים. אנשים בישראל הם בדרך כלל שילוב של אנשים מדתות שונות ומלא דתות. אנשים בישראל הם בדרך כלל שילוב של אנשים מדתות שונות ומלא דתות. מוצא אתני: הרקע האתני של האוכלוסייה בישראל מגוון למדי, כאשר ישראלים רבים מגיעים ממדינות אחרות בהן היו פליטים או מהגרים (ראה מפה). ומהווים כ-20% מכלל האוכלוסייה.
*מסמך זה מיועד לשמש כחומר רקע בלבד
נתונים הכלולים במסמך זה צפויים להשתנות. מסמך זה אינו מהווה ייעוץ, המלצה או חוות דעת באשר לכדאיות השקעה או חיסכון בכל מוצר, ואינו יכול להוות תחליף לייעוץ אישי המותאם לנתוניו, צרכיו ומטרותיו של כל אדם. האמור במסמך זה אינו מהווה ייעוץ מס מכל סוג שהוא.
אין באמור בפרסום זה כדי להוות ייעוץ פנסיוני המותאם לנתוניך האישיים, לצרכיך ולהעדפותיך, ואין בו משום המלצה לביצוע עסקה כלשהי במוצר פנסיוני.
הנתונים הם לא נתונים רשמיים ולכן יכולים להשתנות בהתאם.
*אין באמור תחליף לייעוץ ו/או שיווק פנסיוני אישי או התחייבות להשגת תשואה או דירוג דומה.